Welke beroepen en
niveaus zijn er allemaal?

Kijk, lees en leer hier op deze website alles over jouw kansen en mogelijkheden. En vergeet niet… Meer leren, betekent meer toekomst!

banner-opleidingswijzer.jpg

Wat kun je met jouw opleiding?

Kom het te weten met drie klikken.

banner-test.jpg

Test je talent

Welke job past het beste bij jouw talent?

shutterstock_145330786_bewrkt.jpg

Alvast oefenen

Bekijk de stageopdrachten.

Bekijk de scholenlijst voor een totaaloverzicht van alle opleidingen in de mobiliteitsbranche.
Dat kun je opzoeken via stagemarkt.nl
Kies dan voor de niveau 3 opleiding tot Verkoopadviseur bij een van de ROC’s. Benieuwd naar de andere opleidingen en opleidingsniveaus? Bekijk de opleidingswijzer.
Een werkgever moet je zelf zoeken. Misschien kunnen ze een leerling gebruiken bij jouw stageplaats? Je kunt natuurlijk ook kijken op stagemarkt.nl voor diverse vacatures
Het maakt voor je opleiding niet uit waar je gaat werken, zolang het om een erkend leerbedrijf gaat. Bij een merkdealer leer je meer van een specifiek merk en werk je veel volgens vaste procedures aan nieuwere auto’s. Bij een universeel garagebedrijf kom je vaak verschillende merken en type auto’s tegen. Bij het maken van een keuze gaat het vooral om je eigen voorkeur.
Dat moet niet, maar mag wel. Daar vragen ze dan wel vaak een prestatie voor terug. Bijvoorbeeld een terugbetaling als je de studie voortijdig stopt.
Nee. Je kunt beter eerst een baan regelen bij een erkend leerbedrijf. Met dit arbeidscontract of deze toezegging weet het ROC zeker dat het praktijkgedeelte van je opleiding is geregeld. Voor meer informatie kun je kijken op stagemarkt.nl.
BOL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. De BOL is een theoretisch gerichte opleiding waarbij je regelmatig stage loopt. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. De BBL is een studie waarbij je werken en leren combineert en in dienst bent van een erkend leerbedrijf.