Onderhouden, vervangen en repareren. De wereld van gemotoriseerde tweewielers wordt steeds populairder. Kortom: deze opleiding over motortechniek biedt volop toekomstmogelijkheden en -kansen. Met deze opleiding kun je straks aan het werk in één van de circa 2.700 Nederlandse tweewielerbedrijven.

WELKE NIVEaUS ZIJN ER?

Niveau 2

Jij wordt Scootertechnicus

Werken aan gebruikte en nieuwe scooters en bromfietsen is jouw passie. Een kwestie van sleutelen, bekijken, monteren en afleveren. De wereld van scooters en bromfietsen is echt jouw wereld. Daarbij voer je taken uit in opdracht van je leidinggevende.

Je voert onderhouds- en reparatiewerk uit aan scooters en bromfietsen. Je maakt (gebruikte of nieuwe) scooters en bromfietsen klaar voor aflevering en monteert accessoires. Je werkzaamheden zijn vooral standaard en routinematig. Je volgt de aanwijzingen van jouw leidinggevende of de voorschriften van de fabrikant. Daarbij steun je op de hulp van ervaren collega’s of jouw leidinggevende.

Je hebt een lerende, flexibele en resultaatgerichte instelling. Je werkt precies en efficiënt en voelt je verantwoordelijk voor de scooter of bromfiets van de klant. Je bent collegiaal en werkt veilig, precies en verantwoord.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.
Jij wordt Motorfietstechnicus

Werken aan gebruikte en nieuwe motorfietsen is jouw passie. Een kwestie van sleutelen, bekijken, monteren en afleveren. De wereld van motorfietsen is echt jouw wereld. Daarbij voer je taken uit in opdracht van je leidinggevende.

Je voert onderhouds- en reparatiewerk uit aan motorfietsen. Je maakt (gebruikte of nieuwe) motorfietsen klaar voor aflevering en monteert accessoires. Je werkzaamheden zijn vooral standaard en routinematig. Je volgt de aanwijzingen van jouw leidinggevende of de voorschriften van de fabrikant. Daarbij steun je op de hulp van ervaren collega’s of jouw leidinggevende.

Je hebt een lerende, flexibele en resultaatgerichte instelling. Je werkt precies en efficiënt en voelt je verantwoordelijk voor de motorfiets van de klant. Je bent collegiaal en werkt veilig, precies en verantwoord.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.

Niveau 3

Jij wordt Eerste Scootertechnicus

Jij houdt van moeilijke uitdagingen en zoekt altijd naar de beste oplossing daarvoor. Als Eerste Scootertechnicus werk je graag samen met anderen en vind je het belangrijk om jouw ideeën en kennis over motortechniek te delen met jouw directe collega’s. Je weet van aanpakken.

Je voert moeilijke onderhoudsbeurten en reparaties aan scooters en bromfietsen uit. Je stelt diagnoses (met diagnoseapparatuur) bij storingen en monteert (elektronische) accessoires zoals navigatie- en alarmsystemen. Je informeert klanten en ondersteunt je baas bij voorraadbeheer, marketing en klachtenafhandeling.

Je pioniert en schakelt (indien nodig) externe expertise in. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. Leerlingen en collega’s mogen rekenen op jouw toezicht en ondersteuning. Jouw kennis over scootertechniek trainen en delen is belangrijk; je bent tenslotte eindverantwoordelijk.

Jij onderzoekt meer en bent zelfstandiger en creatiever. Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Je moet Engelstalige instructies en handleidingen kunnen lezen.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.
Jij wordt Eerste Motorfietstechnicus

Jij houdt van moeilijke uitdagingen en zoekt altijd naar de beste oplossing daarvoor. Als Eerste Motorfietstechnicus werk je graag samen met anderen en vind je het belangrijk om jouw ideeën en kennis te delen met jouw directe collega’s. Je weet van aanpakken.

Je voert moeilijke onderhoudsbeurten en reparaties aan motorfietsen uit. Je stelt diagnoses (met diagnoseapparatuur) bij storingen en monteert (elektronische) accessoires zoals navigatie- en alarmsystemen.

Je onderzoekt en schakelt (indien nodig) externe expertise in. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. Leerlingen en collega’s mogen rekenen op jouw toezicht en ondersteuning. Jouw kennis over motorfietstechniek delen is belangrijk, want je bent tenslotte eindverantwoordelijk.

Jij onderzoekt meer en bent zelfstandiger en creatiever. Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Je moet Engelstalige instructies en handleidingen kunnen lezen.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.

Niveau 4

Jij wordt Technisch Leidinggevende

Aansturen, leidinggeven, vernieuwen, motiveren en controleren. Jouw passie is om mensen aan te sturen in een veilige omgeving. Als leidinggevende zoek je altijd naar oplossingen van welke moeilijke vraagstukken dan ook. Inclusief alle verantwoordelijkheid, flexibiliteit en creativiteit.

Je geeft direct leiding en creëert goede omstandigheden waarin medewerkers goed kunnen functioneren. Je geeft leiding naast je dagelijkse werkzaamheden en bent verantwoordelijk voor de voortgang, kwaliteit en veiligheid van het werk en jouw medewerkers. Budget, productiviteit en planning hoort tot deze verantwoordelijkheden. Naast routinematige handelingen, weet je om te gaan met moeilijke vraagstukken over motortechniek (zoals planning en diagnose). Je komt zelfstandig met oplossingen.

Je hebt kennis van motortechniek, leidinggeven, planningstechnieken, leerlingbegeleiding en werkprocessen. Je hebt goede contactuele eigenschappen en communicatie is belangrijk. Daarbij staat veiligheid voorop. Voor unieke vraagstukken kom je met unieke oplossingen. Je kunt heel goed jouw medewerkers motiveren (bijvoorbeeld bij onvoldoende capaciteit).

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.
banner-geïnteresseerd.jpg

GEÏNTERESSEERD?

Zoek een school bij jou in de beurt en kijk wanneer een open dag wordt gehouden!