Zonder transport staat alles stil. Deze bekende slogan klinkt jou als muziek in de oren. Jij staat startklaar om al die bedrijfsauto’s op de weg te houden. Dat doe je met passie en talent voor bedrijfsautotechniek.

WELKE NIVEaUS ZIJN ER?

Niveau 2

Jij wordt Bedrijfsautotechnicus

Werken aan bedrijfsauto’s is jouw passie. Een kwestie van sleutelen, bekijken, monteren en afleveren. Je luistert goed naar de opdrachten van je leidinggevende. Sterker nog: als Bedrijfsautotechnicus werk je het liefst van opdracht naar opdracht.

Je voert onderhouds- en reparatiewerk uit aan bedrijfsauto’s. Je maakt (gebruikte of nieuwe) bedrijfsauto’s klaar voor aflevering en monteert accessoires. Hierbij krijg je te maken met getrokken materieel en diverse appendages zoals laad- en losinrichtingen.

Je werkzaamheden zijn vooral standaard en routinematig. Je volgt de aanwijzingen van jouw leidinggevende of de voorschriften van de fabrikant. Daarbij steun je op de hulp van ervaren collega’s of jouw leidinggevende.

Jij wilt graag leren en helpt graag jouw klanten op weg. Je houdt van precies werken en bent trots als het project klaar is. Je voelt je verantwoordelijk voor de bedrijfsauto van de chauffeur. Je bent collegiaal en werkt veilig en verantwoord.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.

Niveau 3

Jij wordt Eerste Bedrijfsautotechnicus

Jij houdt van moeilijke uitdagingen en zoekt altijd naar de beste oplossing daarvoor. Als Eerste Bedrijfsautotechnicus werk je graag samen met anderen en vind je het belangrijk om jouw ideeën en kennis te delen met jouw directe collega’s. Je weet van aanpakken.

Je voert moeilijke werkzaamheden uit waarbij je te maken krijgt met getrokken materieel en diverse appendages zoals laad- en losinrichtingen. Ondertussen heb je contact met klanten en overige relaties en kunnen leerlingen en collega’s vragen aan jou stellen.

Jij onderzoekt meer en bent zelfstandiger en creatiever. Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Nu onderhoud plegen of wachten tot de volgende onderhoudsbeurt? Jij weet het antwoord.

Je wordt tevens ingezet bij 24-uurs hulpdiensten bij pechhulp aan gestrande bedrijfsvoertuigen. Een kwestie van creativiteit, improvisatievermogen en een groot veiligheidsbewustzijn.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.

Niveau 4

Jij wordt Technisch Leidinggevende

Aansturen, leidinggeven, vernieuwen, motiveren en controleren. Jouw passie is om mensen aan te sturen in een veilige omgeving. Als leidinggevende zoek je altijd naar oplossingen van welke moeilijke vraagstukken dan ook. Inclusief alle verantwoordelijkheid, flexibiliteit en creativiteit.

Je geeft direct leiding en zorgt voor goede omstandigheden waarin medewerkers goed kunnen functioneren. Als technisch talent werk je in de mobiliteitsbranche. Budget, productiviteit en planning hoort tot deze verantwoordelijkheden. Naast routinematige handelingen, weet je om te gaan met moeilijke vraagstukken uit de autotechniek (zoals planning en diagnose). Je komt zelfstandig met oplossingen.

Je hebt goede contactuele eigenschappen en communicatie is belangrijk. Daarbij staat veiligheid voorop. Voor unieke vraagstukken kom je met unieke oplossingen. Je kunt heel goed jouw medewerkers motiveren (bijvoorbeeld bij onvoldoende capaciteit).

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.
Jij wordt Technisch Specialist Bedrijfsauto’s

Onderzoeken, ontdekken, controleren, samenwerken, kennis verkrijgen en delen. Jouw passie gaat verder dan alleen oplossen. Als Technisch Specialist Bedrijfsauto’s ben je een zelfstandige, creatieve en betrokken spin in het web in de mobiliteitsbranche.

Je voert moeilijke werkzaamheden uit waarbij je te maken krijgt met getrokken materieel en diverse appendages, zoals laad- en losinrichtingen. Ondertussen heb je contact met klanten en overige relaties en kunnen leerlingen en collega’s vragen aan jou stellen.

Je houdt van uitdagingen en schakelt (indien nodig) externe expertise in. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. Als vliegende probleemoplosser werk je graag met anderen samen en leerlingen en collega’s mogen rekenen op jouw toezicht en ondersteuning. Jouw kennis over autotechniek delen is belangrijk; je bent tenslotte eindverantwoordelijk.

Je hebt dezelfde kwaliteiten als de Eerste Bedrijfsautotechnicus. Jij onderzoekt meer en bent zelfstandiger en creatiever. Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Nu onderhoud plegen of wachten tot de volgende onderhoudsbeurt? Jij weet het antwoord. Je wordt tevens ingezet bij 24-uurs hulpdiensten bij pechhulp aan gestrande bedrijfsvoertuigen. Een kwestie van creativiteit, oplossingen bedenken en een groot veiligheidsbewustzijn.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.
banner-geïnteresseerd.jpg

GEÏNTERESSEERD?

Zoek een school bij jou in de beurt en kijk wanneer een open dag wordt gehouden!