Hoe zit een auto technisch in elkaar? Welke elektronica kom je tegen? Hoe stel je de juiste diagnose? Na de opleiding Autotechniek ben je een echte professional. Daarbij geldt: hoe hoger het niveau, hoe spannender de techniek.

WELKE NIVEaUS ZIJN ER?

Niveau 2

Jij wordt Autotechnicus

Werken aan auto’s is jouw passie. Een kwestie van sleutelen, bekijken, monteren en afleveren. Je luistert goed naar de opdrachten van je leidinggevende. Sterker nog: als Autotechnicus werk je het liefst van opdracht naar opdracht.

Je voert onderhouds- en reparatiewerk uit aan personenauto’s. Je maakt (gebruikte of nieuwe) personenauto’s klaar voor aflevering en monteert accessoires. Je werkzaamheden zijn vooral standaard en routinematig. Je volgt de aanwijzingen van jouw leidinggevende of de voorschriften van de fabrikant. Daarbij steun je op de hulp van ervaren collega’s of je leidinggevende.

Jij wilt graag leren en vindt het niet erg om ook eens iets anders te doen. Je houdt van precies werken en bent trots als het project klaar is. Je voelt je verantwoordelijk voor de auto van de klant. Je bent collegiaal en werkt veilig en verantwoord.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.

Niveau 3

Jij wordt Eerste Autotechnicus

Jij houdt van moeilijke uitdagingen en zoekt altijd naar de beste oplossing daarvoor. Als Eerste Autotechnicus werk je graag samen met anderen. Je vindt het belangrijk om jouw ideeën en kennis te delen met jouw directe collega’s. Je weet van aanpakken.

Je werkt aan moeilijke communicatie- en regelsystemen in de auto. Ondertussen heb je contact met klanten en overige relaties. Jij weet antwoord op iedere vraag van jouw leerlingen en collega’s.

Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Nu onderhoud plegen of wachten tot de volgende onderhoudsbeurt? Jij weet het antwoord.

Met deze opleiding kun je doorleren voor bijvoorbeeld Technisch Specialist Personenauto’s.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.

Niveau 4

Jij wordt Technisch Leidinggevende

Aansturen, leidinggeven, vernieuwen, motiveren en controleren. Jouw passie is om mensen aan te sturen in een veilige omgeving. Als leidinggevende zoek je altijd naar oplossingen van welke moeilijke vraagstukken dan ook. Inclusief alle verantwoordelijkheid, flexibiliteit en creativiteit.

Je geeft direct leiding en zorgt voor goede omstandigheden waarin medewerkers goed kunnen functioneren. Als technisch talent werk je in de mobiliteitsbranche.

Je geeft leiding naast je dagelijkse werkzaamheden. Je bent verantwoordelijk voor de voortgang, kwaliteit en veiligheid van het werk en van jouw medewerkers. Budget, productiviteit en planning behoren tot deze verantwoordelijkheden. Naast routinematige handelingen weet je om te gaan met moeilijke vraagstukken (zoals planning en diagnose). Je komt zelfstandig met oplossingen en weet alles over voertuigen en autotechniek.

Je kunt goed met mensen overweg. Dat moet ook, want communicatie is erg belangrijk in deze functie. Voor unieke vraagstukken kom je met unieke oplossingen. Je kunt jouw medewerkers heel goed motiveren.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.
Jij wordt Technisch Specialist Personenauto’s

Onderzoeken, controleren, samenwerken, kennis vergaren en delen. Jouw passie gaat verder dan alleen oplossen. Als Technisch Specialist Personenauto’s ben je een zelfstandige, creatieve en betrokken spin in het web in de mobiliteitsbranche.

Je werkt aan moeilijke communicatie- en regelsystemen in de auto. Ondertussen heb je contact met klanten en overige relaties en kunnen leerlingen en collega’s vragen aan jou stellen. Jij weet alles over voertuigen en autotechniek.

Je ontdekt en schakelt (indien nodig) externe expertise in. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. Als vliegende probleemoplosser werk je graag met anderen samen. Leerlingen en collega’s mogen rekenen op jouw toezicht en ondersteuning. Jouw kennis delen is belangrijk, want jij bent uiteindelijk eindverantwoordelijk.

Je hebt dezelfde kwaliteiten als de Eerste Autotechnicus. Jij onderzoekt meer en bent zelfstandiger en creatiever. Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Nu onderhoud plegen of wachten tot de volgende onderhoudsbeurt? Jij weet het antwoord.

Met deze opleiding kun je doorleren voor bijvoorbeeld Technisch Leidinggevende.

Zie de opleidingswijzer voor de gemiddelde opleidingsduur.
banner-geïnteresseerd.jpg

GEÏNTERESSEERD?

Zoek een school bij jou in de beurt en kijk wanneer een open dag wordt gehouden!